Info
Foto René Van Leeuwen
Duiken is een prachtige hobby: het hoofdthema is "Je moet niets": want je gaat alleen duiken waar en wanneer je er écht zin in hebt.

Uiteraard staat de veiligheid centraal: daarom wordt opleiding geven, zowel praktisch in het zwembad als theoretisch in het leslokaal. Ook in open water worden bepaalde technieken aangeleerd.

Duikschool SAMANTHA traint wekelijks op dinsdag van 20u30 tot 21u30 en op vrijdag van 21u00 tot 22u00. Onze afdeling jeugdduiken traint elke donderdag van 17u30 tot 18u30, telkens in het zwembad "AQUADROOM" Sportlaan 12A te Maaseik.

Onze jeugdduikers (8 tot 14 jaar) behalen volgende brevetten: bronzen, zilveren en gouden dolfijn. De volwassenen (vanaf 14 jaar) kunnen 1-, 2- of 3*-duiker worden. Verder bestaan er een aantal instructiebrevetten: assistent-instructeur, 1-, 2- en 3*-instructeur.

Onze duikschool telt tenminste 20 (assistent-)instructeurs (van alle niveaus: assistent-instructeur tot en met 3*-instructeur) en staat al 35 jaar garant voor een zeer gedegen en veilige duikopleiding.

Deze opleidingen starten gewoonlijk in de loop van de maanden september - oktober en te eindigen in het voorjaar. Vanaf dan organiseert de club met vaste regelmaat clubuitstappen, zowel in de nabij gelegen waterplassen (Thorn, Pol, Bosmolenplas te Panheel), als in het buitenland.

Verder mogen de leden deelnemen aan provinciaal georganiseerde duikweekenden (LIMOS-weekends in het stuwmeer van Barrage à l'Eau d'Heurre en weekend in Zeeland)

Opleiding van nieuwe leden wordt het ganse jaar door gegeven. Deze korte opleiding kan afgerond worden in één maand tijd. Dan maak je nog 5 duiken en heb je je 1*D brevet waarmee je wereldwijd kan duiken.

Vooral de Oosterschelde in Nederland is een zeer geliefde duikplaats, met een zeer typische en zelfs exclusieve fauna en flora. Haast iedere duik kom je hier krabben, kreeften, zeebaarzen, schollen, botervisjes, naaktslakken en veel andere mooie vissen tegen. In het voorjaar is Zeeland bekend om zijn mooie zeekatten of sepia's en pijlinktvissen.

Teneinde iedereen toe te laten van onze prachtige sport te genieten, hebben wij de lidgelden bewust democratisch gehouden. Er gelden trouwens speciale kortingen voor jeugdduikers, studenten en gezinsleden.

In het lidgeld is ook een verzekering begrepen, en een automatisch lidmaatschap bij Nelos, dat recht geeft op ontvangst van het tweemaandelijkse duikmagazine "Hippocampus"